23948sdkhjf

Manglende råmaterialer kan blive problem for Europa

Europa producerer langt fra nok råmaterialer til at efterkomme eget forbrug, og i en tid hvor efterspørgslen når astronomiske højder i fx Kina, Indien og Brasilien, kan det blive et problem for virksomhederne.
I 2004 importerede EU 177 mio. tons metalliske mineraler og producerede kun 30 mio. tons selv. Og netop det faktum, at vi importerer meget mere, end vi selv producerer, kan blive et kæmpe problem for europæiske virksomheder i en tid med høj efterspørgsel. Det skriver Ingeniøren.

Specielt traditionelle europæiske erhverv som bilindustrien og elektronik- og husholdningsindustrien kan komme til at lide under manglende leverancer.

- Europæiske industrier har brug for forudsigelighed i flowet af råmaterialer og stabile priser, hvis de fortsat skal være konkurrencedygtige, siger EU-kommisær Günter Verheugen til Ingeniøren.

For at komme problemerne i forkøbet vil Europakommisionen arbejde på at forbedre adgang til miner, adgang til landområder, investering og driftsomkostninger, lovgivning omkring minedrift, adgang til kvalificeret arbejdskraft, forskning og udvikling samt sundheds- og sikkerhedskrav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078