23948sdkhjf

Rekordhøj vækst i den danske møllebranche

Den globale efterspørgsel efter vindmøller kan også mærkes i Danmark, hvor skyhøje vækstrater gør vindmøllebranchen til en lukrativ forretning.
I 2006 solgte den danske vindmøllebranche for næsten 50 mia. kr., og det betød en vækst på 25 % i forhold til året før. Men her stopper festen ikke, for også i år fortsætter den høje vækst, og det ventes, at branchen i 2007 vil omsætte for 60 mia. kr. Det skriver Børsen torsdag.

- Vi forventer mindst lige så høj vækst i år som sidste år, og med de positive signaler fra branchen tyder alt på, at den positive udvikling også fortsætter i 2008 og 2009, udtaler Bjarne Lundager Jensen, direktør i Vindmølleindustrien til Børsen.

Det er selvfølgelig Vestas, der er lokomotiv for den danske vindmølleindustri, og den vestjyske mølleproducent forventes i år at omsætte for ca. 34 mia. kr., og man har et erklæret mål om at erobre 35 % af markedsandelene. Men også den resterende del af vindmølleindustrien er godt med, og analytikere gætter på, at danske virksomheder sidder på 40 % af det globale vindmøllemarked.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.578