23948sdkhjf

Force satser på rumteknologi

En ny, svejset raketdyse kan vise sig at blive en rigtig god forretning for den danske teknologiproducent Force Technology. Den europæiske rumfartsorganisation ESA har allerede købt dysen, og flere kunder kan være på vej.
Om få dage vil Force Technology præsentere en ny raketdyse, som virksomheden har udviklet i samarbejde med Volvo Aero Corp. og det franske rumagentur CNES. Og hos Force har man, ifølge Ingeniøren, store forventninger til det nye produkt, der allerede er købt af den europæiske rumfartsorganisation ESA.

- Vi er klar til at præsentere en fuldt ud svejset raketdyse, som er konstrueret på en måde, der aldrig er set før. Hvis præsentationen af prototypen og den efterfølgende motortest i Tyskland forløber vel, kan vi blive en vigtig spiller inden for fremtidens rumfartsteknologi, udtaler Esben Rosenberg Sørensen, marketingkoordinator hos Force Technology til Ingeniøren.

Efter planen skal dysen være en del af det nederste trin på de såkaldte Ariane-raketter, og en eventuel afsendelse med den nye dyse vil forventeligt ske i 2012-2013.

Bliver projektet en succes for Force Technology vil virksomheden for alvor have foden inden for på markedet for løfteraketter, der vurderes til at have en værdi af 256 mia. kr. i perioden 2006-2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109