23948sdkhjf

BASF indgår samarbejde med IBM

BASF annoncerede fredag, at man har indgået et samarbejde med IBM om udviklingen af elektroniske komponenter til produktionen af avancerede, integrerede kredsløb (IC).
Ifølge aftalen skal BASF og IBM udvikle kemiske løsninger til at indgå i produktionsprocessen af nye high-performance chips baseret på 32-nanometer teknologi. Såvel teknologien som de relaterede kemikalier forventes at blive udnyttet kommercielt af store virksomheder inden for halvlederindustrien i Nordamerika, Asien og Europa allerede fra 2010.

- Vi tager et stort spring fremad og tager imod fremtidens udfordringer inden for IC-industrien. Samarbejdet vil nyde godt af IBM’s procesudvikling inden for halvledere og BASF’s ekspertise og innovation inden for kemikalier og nanoteknologi, siger Ralf Fink, Senior Manager for BASF Electronic Materials.

- IBM og BASF tror, at dette projekt vil gøre begge parter i stand til at beholde føringen inden for halvlederindustrien. Kemi vil spille en stadig større rolle i udviklingen af næste generation af integrerede kredsløb. BASF vil bidrage med en omfattende og tværfaglig baggrund, som kun en stor kemikalieproducent kan tilbyde, og mange års erfaring inden for kemikalieløsninger til halvledere, siger Ronald D Goldblatt, Senior Manager i IBM Research.

Kilde: BASF - http://www.basf.com

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078