23948sdkhjf

Dansk opfindelse forbedrer brændstoføkonomien i skibsfarten

Med en årlig udledning på op mod 1 mia. tons CO2 er skibsindustrien en af de store forureningssyndere. Nu giver en dansk opfindelse mulighed for en besparelse på op mod 15 % af skibsindustriens brændstofforbrug.
Ifølge Berlingske Business har den danske opfinder Jørn Winkler skabt en revolutionerende teknik, der kan reducere skibes brændstofforbrug med op til 15 %. Teknikken går under navnet Air Cavity Systems.

Ved at blæse en luftstrøm ud under skibets skrog gøres skibets fart lettere gennem vandet med store besparelser i brændstofforbruget til følge – en teknik som er inspireret af flyindustrien. Både nye og gamle skibe kan laves med et hulrum under bunden, som kan holde på lufttæppet.

Både hos DK Group, der skal teste det nye system, og hos Germanischer Lloyd, der skal forhåndsgodkende det, ser man store muligheder i den nye teknik.

- Air Cavity Systems har potentialet til at revolutionere den maritime industri. Det kan under alle omstændigheder omdefinere skibsdesign og sætte fokus på effektivisering såvel som maksimering af kapaciteten, udtaler Christoph Witte, underdirektør for udviklingsafdelingen i Germanischer Lloyd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085