23948sdkhjf

Første fællesnordiske CAD-forum en realitet

I går lancerede verdens største CAD-brugergruppe Autodesk User Group International (AUGI) det første fællesnordiske CAD-forum. Det nye forum får navnet AUGI Nordic og bliver en underafdeling af AUGI International, der har over 100.000 CAD-brugere i 195 lande. AUGI Nordic tæller allerede godt 2.000 medlemmer, der nu får langt bedre mulighed for at interagere på tværs af de nordiske landegrænser.
Autodesk User Group International (AUGI) lancerede i går AUGI Nordic, et virtuelt mødested for erfaringsudveksling og et udviklingskraftcenter for nordiske CAD-brugere. Ud over internordisk videndeling og samarbejde giver AUGI Nordic rig mulighed for at påvirke udviklingen af kommende Autodesk-produkter, idet op til 90 % af AUGI’s forslag materialiseres i konkrete produktoptimeringer.

CAD-feberen raser
Lanceringen af AUGI Nordic er et led i AUGI’s ambition om at sikre regional forankring sideløbende med en hastig international ekspansion. AUGI forventer en fordobling af medlemstallet i 2008 og mere end en kvart million medlemmer inden 2009. Ifølge koordinator for AUGI Nordic Søren P. Sørensen raser CAD-feberen mindst lige så meget i Danmark og Norden som andre steder i verden, og han betegner lanceringen af AUGI Nordic som en milepæl for den fællesnordiske CAD-kultur:

- Der er en enorm interesse herhjemme for at netværke om CAD på kryds og tværs af landegrænser og fagområder. Det er en kultur, der egentlig altid har været her, men nu får brugerne et regulært forum, der både kan fungere som katalysator for den nordiske CAD-kultur og samtidig være adgangspunkt for det globale AUGI-netværk, siger Søren P. Sørensen.

Danmark er langt fremme
- Danmark har længe haft status som foregangsland for Autodesk, og de amerikanske udviklingsteams har blandt andet været meget interesseret i initiativer som Det Digitale Byggeri. I det hele taget er vi langt fremme med brugen af CAD-teknologi herhjemme, og der er ingen tvivl om, at AUGI Nordic vil blive omdrejningspunkt for en brugerstyret kompetenceudvikling, der på sigt vil være med til at styrke den position, siger Peter Lind, medlem af AUGI’s bestyrelse og direktør i Betech Data.

Danmarks særlige status som ”AUGI-land” blev senest understreget i foråret, hvor Danmark som det første land i Europa var vært for brugerkonferencen AUGI CAD Camp i Øksnehallen i København.

Ud over Danmark og Norden arbejder AUGI på at udvikle regionale organisationer i områder som Brasilien, Indien, Kina, Centraleuropa, UK, Mexico og Japan.

Kilde: AUGI - http://www.augi.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096