23948sdkhjf

PH Lampen på italienske hænder

Kapitalfonden Polaris og købmændene Hanssen og Droob har solgt 92,5 % af aktierne i Louis Poulsen Lighting A/S, der blandt andet producerer de populære PH Lamper, til den Italienske belysningsvirksomhed Targetti Sankey SpA.
Den endelige overdragelse af aktierne er betinget af sædvanlig myndighedsgodkendelse og forventes at finde sted inden for få måneder. Salgsprisen er 1.250 mio. kr. for 100 % af aktierne på gældfri basis, hvilket betyder, at aktionærerne har fået deres oprindelige investering i Louis Poulsen Lighting A/S igen ca. syv gange.

I efteråret 1999 blev det daværende børsnoterede Louis Poulsen opkøbt og afnoteret af kapitalfonden Polaris og købmændene Hanssen og Droob i et 50/50 joint venture. I 2005 blev Louis Poulsens el-grossist forretning solgt til Lemvigh-Müller, og der blev investeret mere end 100 mio. kr. i en ny hovedfabrik for Louis Poulsen Lighting beliggende i Vejen. Samtidig blev Peter Thorsen ansat som ny administrerende direktør, og under hans ledelse blev der allerede i 2006 skabt resultater, der kunne danne et godt fundament for et succesfuldt salg af virksomheden. Louis Poulsen Lighting omsatte i 2006 for 827 mio. kr. og havde et driftsresultat på 75 mio. kr.

Administrerende direktør fortsætter
Targetti Sankey er en børsnoteret Italiensk belysningskoncern, der omsætter for 1,3 mia. kr. Ligesom Louis Poulsen Lighting producerer og markedsfører Targetti high-end belysningsprodukter, dog med primær fokus på Midt- og Sydeuropa samt USA.

Købet af Louis Poulsen Lighting vil gøre Targetti Gruppen til den tredjestørste belysningskoncern i Europa og give et stærkt fundament for at skabe en ledende international koncern inden for high-end belysning. Det er planen, at Louis Poulsen Lighting operationelt fortsætter som en uafhængig enhed.

Peter Thorsen fortsætter som aktionær og administrerende direktør for Louis Poulsen Lighting og vil indgå i den overordnede koncernledelse for Targetti gruppen.

Kilde: Polaris - http://www.polarisequity.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109