23948sdkhjf

Aalborg Universitet vil være Danmarks bedste IKT-universitet

Ved at binde en lang række eksisterende indsatser sammen, vil AAU styrke positionen som Danmarks IKT-universitet. AAU er i dag verdensførende på flere områder inden for informations- og kommunikationsteknologi, og med det nye initiativ vil universitetet være det mest samfundsnyttige videnscenter inden for IKT.
Med et nyt initiativ på tværs af Aalborg Universitets mange afdelinger og videnskaber vil universitetet fremover forsøge at binde de mange vidensfelter sammen til ét stort, mangfoldigt netværk af forskere, erhvervspartnere, studerende, ledere og undervisere. Gennem mere end 30 år har Aalborg Universitet, efter eget udsagn, indtaget førerpositionen inden for en række højteknologiske discipliner, og det nye, samlende initiativ skal sikre AAU positionen som landets mest samfundsnyttige videnscenter, når det drejer sig om informations- og kommunikationsteknologi (IKT).

- Vi skal ikke lede længe i analyser og statistikker for at finde eksempler på, at AAU allerede i dag er det mest samfundsnyttige videnscenter, men med det nye samarbejde ”På Toppen af IKT” binder vi for første gang trådene sammen, forklarer dekan Frede Blaabjerg.

Målet med ”På Toppen af IKT”-samarbejdet er, at AAU skal udbrede og videreudvikle sin position som et samfundsnyttigt fyrtårn – i dette tilfælde med et særligt fokus på IKT-området. Universitetet vil med IKT-samarbejderne styrke universitetets almennyttige betydning. Det vil sige ikke kun kommercielt, forskningsmæssigt eller i specifikke branchesammenhænge.

I alt er 5 institutter og 14 forskningscentre involveret i det nye projekt.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078