23948sdkhjf

Sony laver tv til blinde

Sony appellerer til tv-industrien – både producenter og tv-selskaber – om at gå med i en kampagne, der skal skabe flere produkter og services til blinde og svagtseende.
Mens langt de fleste mennesker har draget fordel af stigningen i de services, kanaler og programmer, som nutidens udbydere leverer, er mange svagtseende forhindrede i at tage del i disse – og det selv om teknologien faktisk eksisterer til at gøre det muligt for dem at nyde tv-programmer på lige fod med de, der kan se.

- Vi er alle vant til at se og bruge undertekster på tv, men hvad mange mennesker ikke ved er, at teknologien eksisterer til at gøre en lignende service tilgængelig for de 30 mio. blinde og svagtseende personer, vi har i Europa, siger Andreas Ditter, Vice President for TV Operatoins Europe.

Derfor integreres Audio Description nu i alle Sony BRAVIA tv’er. Når der er huller i programmets dialog, forklarer en stemme de visuelle plot pointer og gør dermed svagtseende personer i stand til at følge programmets handling.

En række europæiske tv-programmer har allerede integreret servicen, men hidtil har brugeren skullet anskaffe sig en separat set-top box eller en satellitmodtager for at kunne anvende teknologien, som Sony nu gør til standard.

Kilde: Sony Europe - http://www.sony-europe.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531