23948sdkhjf

International interesse i nordjysk Wi-Fi-belysning

Belysningproducenten S-Light er i dialog med kunder i ind- og udland om Wi-Fi installeret i gadebelysning. Brønderslev kommune tager snart løsningen i brug.
En dansk opfindelse, hvor LED-gadebelysning kombineres med lyslederbaseret Wi-Fi, giver borgere, virksomheder og turister bredbånd. Brønderslev Kommune tager nu systemet i brug.

International bevågenhed
Det er den danske lysproducent S-Light, der har udviklet, designet og produceret den nye lampe med indbygget Wi-Fi, og direktør Steen Rasmussen ser en stor fremtid for belysningsløsningen:

- Vi er meget overvældede over den store interesse, som vi har fået fra både ind- og udland. I øjeblikket er vi i dialog med flere end 10 danske kommuner, og også forsyningsselskaber og sågar private grundejerforeninger vil have produktet. Vi skal desuden nu levere en lampe til test i Australien, og vi er også i dialog med en amerikansk kunde, siger han og fortsætter:

- I øjeblikket har vi fordelen af at være de første, der har lavet en lampe med 100 procent integreret Wi-Fi, og så er det klart, at de kviksølvbaserede pærers exit fra markedet ved udgangen af 2015 gør, at mange lige nu overvejer LED-baserede alternativer. Her får du altså et stort plus oveni i form af Wi-Fi.

Begrænset i begyndelsen
Brønderslev Kommune etablerer foreløbig en testinstallation på Banegårdspladsen i Brønderslev og på busterminal i Dronninglund. Begge steder er byernes mest befærdede områder.

Installationen i Brønderslev indvies fredag den 20. marts 2015 kl 11 på Banegårdspladsen, hvor borgmester og repræsentanter fra blandt andet Bredbånd Nord og S-Light vil være tilstede.

Den nye gadelampe er både tilsluttet el-nettet, som en normal gadelampe, og lyslederbaseret højhastigheds-internet. Lyslederteknologien fra Bredbånd Nord kan køre med hastigheder på over 1 Gbit. Foreløbig er løsningen i henholdsvis Brønderslev og Dronninglund begrænset til 250 samtidige brugere, men systemet skal løbende evalueres og forbedres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078