23948sdkhjf

AEG Elektronprisen 2007 går til DTU-professor

Professor Jacob Østergaard, Ørsted-DTU modtager prisen for sin resultatorienterede ledelse af Center for Elteknologi, der blev etableret ved DTU i 2005.
Jacob Østergaard tiltrådte som professor og centerleder i februar 2005, og under hans ledelse er det lykkedes at etablere en række nye forskningsprojekter i samarbejde med elforsyningssektoren, energibranchen og den elektrotekniske branche. Et andet markant resultat er, at det er lykkedes Jacob Østergaard at skabe en fornyet interesse for området blandt studerende.

Inden for den korte periode, centeret har eksisteret, har Jacob Østergaard lanceret både en forsknings- og uddannelsesstrategi for Center for Elteknologi, og de praktiske resultater heraf ser allerede dagens lys. Dels som samarbejdsprojekter med blandt andet vindmøllebranchen, dels i form af mange studenterprojekter.

Jacob Østergaard blev civilingeniør fra DTU i 1995. Efter endt uddannelse arbejdede han først hos SK Energi og efterfølgende hos DEFU, inden han tiltrådte professorstillingen ved DTU. Jacob Østergaard har i de seneste år drejet sine forskningsinteresser i retning af systemopbygning af elforsyningsnet, der som det danske udnytter en høj grad af decentral produktion fra for eksempel vindmøller.

Tildelingen af AEG Elektronprisen gør det muligt for Jacob Østergaard at foretage videre studier af elproduktion og elforsyningssystemer både i Danmark og udlandet, hvor han i samspil med kolleger i ind- og udland selv kan medvirke til at fremme den tekniske og videnskabelige udvikling inden for det elektrotekniske område.

Kilde: DTU - http://www.dtu.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094