23948sdkhjf

Fortovet kan ringe til din mobiltelefon

Fremtidens fortov er på vej – fliser, der både kan lyse, vise vej og ringe til din mobiltelefon. Det er hovedingredienserne i Den Intelligent Betonflise, der onsdag løb med Opfinderprisen på HI Industri 2007.
- Det er skønt at vinde prisen, og vi regner med, at den intelligente flise er køreklar og konkurrencedygtig om mindre end to år, siger Lars Nørgaard Bjørn, opfinder fra PHI invention.

Opfindelsen – Den Intelligente Betonflise – er helt konkret en flise, som ved hjælp af avanceret elektronik og trådløst netværk kan kommunikere til og med personer, der færdes på eller i nærheden af flisen.

- Det er et unikt produkt, der helt sikkert kan bringes til noget stort. Det skal nok blive en god og spændende forretning, der kan masseproduceres, udtaler koncernbestyrelsesformand Niels Due Jensen, Grundfos A/S, der overrakte Opfinderprisen HI Industri 2007.

Lys i fremtidens fortov
Der er mange perspektiver i den intelligente betonflise. Den kan blandt andet kommunikere til en mobiltelefon via et trådløst netværk, som er støbt ind i flisen. Den kan vise fodgængere vej med lys i flisen, og den kan fungere som alarmsignal.

- Det unikke ved opfindelsen er, at det trådløse netværk i flisen drives af egen energiforsyning. Forsyningen fungerer, så snart den placeres på jorden, hvor den udnytter temperaturforskellen mellem jorden ved flisens underside og luften ved flisens overside, fortæller opfinder Lars Nørgaard Bjørn.

Udover hæder for opfindelsen modtog Lars Nørgaard Bjørn en præmie på 103.000 kroner.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.messecenter.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063