23948sdkhjf

Vækstfonden vil have flere miljø- og energiiværksættere

I disse dage er vækstfonden at finde på HI Industri i Herning, og det er de blandt andet for at slå et slag for nye virksomheder, der kan sikre, at vi bruger verdens energiressourcer mere effektivt og skåner miljøet. Budskabet er klart: Der er et fantastisk marked for nye produkter og serviceydelser inden for energi og miljø.
Vi skal have flere danske iværksættere, der har fokus på miljø og energi. Det er budskabet fra vicedirektør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard, der ikke lægger fingre imellem, når han på HI Messen i Herning lægger op til debat om iværksætteri og globale energi- og miljøudfordringer.

- Verden bruger mere energi end nogen sinde – og behovet er eksponentielt stigende i de kommende år. Asien – særligt Indien og Kina - er inde i et boom, hvor der opbygges ny infrastruktur i hidtil uset omfang, og hvor en voksende middelklasse melder sig på banen med det samme forbrugsmønster, som vi kender fra Vesten. Det kræver en voldsom mængde energi, og det trækker på klodens tilbageværende ressourcer. Og dagligt tager miljøet skade, påpeger Rolf Kjærgaard.

Vind ½ million
Vækstfonden har i de senere år sat fokus på mulighederne for at investere i miljøteknologi og teknologier, der kan føre til et mindre forbrug af de traditionelle, fossile brændstoffer og på området helt erstatte dem. Under én hat kaldes disse teknologier for Cleantech. Som forsøg på at få flere iværksættere til at interessere sig for de rene teknologier, har Vækstfonden indstiftet Cleantech Prisen på 500.000 kroner til den iværksættervirksomhed, der har den bedste forretningsplan på området. Prisen bliver uddelt d. 14. november i år.

- Danske forskere er langt fremme i skoene, når det drejer sig om miljø og energi, og vi har efterhånden opbygget en iderig iværksætterkultur, hvor vi er blevet rigtig gode til at skabe spændende, levedygtige virksomheder. De styrker skal vi udnytte til at skabe iværksættere, der bliver frontløbere på cleantech-området. Og hellere i dag end i morgen. Hvis vi skal med i front, er det nu. For toget har sat sig i bevægelse, og der er nok at tage fat i: Hvert år dør ca. 9 millioner mennesker pga. luft- eller vandforurening, samtidig med, at trækket på de udtømmelige energiressourcer stiger hastigt, understreger Rolf Kjærgaard.

Kilde: Vækstfonden - http://www.vf.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.077