23948sdkhjf

Biometrisk adgang - øje frem for finger

Interxion, der er landets førende virksomhed inden for colocation (datacenter), har indført iris-kamera til kundeidentifikation.
I forvejen har Interxion gennem nogle år haft fingeraftrykslæser, men blandt flere hundrede kunder har det vist sig, at 2-5 procent ikke har fingreaftryk, der egner sig til biometrisk identifikation.

Interxions kunder kan derfor i dag vælge mellem iris-scanner og fingerscanner. De behøver ikke bruge begge systemer samtidigt, da de hver for sig er rigeligt sikre, da de uanset kombineres med personligt elektronisk adgangskort og kode.

- Som colocation-virksomhed, så skal vi håndtere såvel adgangssikkerhed og fleksibilitet, da vores kunder skal have adgang alle døgnets timer. Derfor har vi siden år 2000 registreret alle kunder og teknikere, som skal have adgang til centret. Iris-kameraet ser vi som en opgradering af vores fleksibilitet, så ingen kunder bliver afvist i indgangen, fortæller teknisk chef Morten Tidemand, Interxion, og fortsætter:

- Kunderne har taget godt imod iris-kameraet. Enkelte har været bekymret for om øjnene kunne tage skade, men det er ikke tilfældet, da det fungerer som et kamera, der tager billede af øjet og ikke som en scanner, som sender lys ind i øjet.

Interxion har ikke oplevet problemer med uautoriserede forsøg på adgang til datacentret, men der har været kunder, der af forskellige årsager ønskede at få bekræftet, hvornår forskellige teknikere har været inde ved deres servere. Her kan Interxion kombinere loggen på adgangen med de digitale kameraer, der optager alle arealer og dermed vise en såvel biometrisk log i kombination med film, hvilket altid har besvaret spørgsmål om hvem og hvornår.

Kilde: Interxion - http://www.interxion.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078