23948sdkhjf

Grundfos giver 1 mio. kr. til forskning

Grundfosprisen 2007 blev mandag tildelt professor Jens Kehlet Nørskov, Institut for Fysik, Danmarks Tekniske Universitet. Jens Kehlet Nørskov er en af de førende forskere inden for nanomateriale-området.
Grundfosprisen er på 1 mio. kr., hvoraf de 250.000 kr. er en personlig hædersgave, mens resten er øremærket Jens Kehlet Nørskovs forskningsområde.

På Center for Atomar-skala Materialedesign har Jens Kehlet Nørskov og hans forskerhold udviklet idéer og modeller til et computerprogram, der hurtigt kan beregne, hvordan et materiale skal sammensættes atom for atom for at have de bedste egenskaber. Det drejer sig fx om brændelsceller, hvor energieffektiviteten skulle forbedres, og det har computerprogrammet kunnet beregne effektivt, så man er blevet fri for at afprøve tusinder af materialesammensætninger for at finde den bedste.

Forskerholdet samarbejder også med en lang række danske og udenlandske virksomheder om at omsætte deres metoder til nye produkter. På den måde kan teorien omsættes til praksis på en effektiv måde, fortæller Jens Kehlet Nørskov.

Prisen blev tildelt Jens Kehlet Nørskov som en anerkendelse af denne store forskningsmæssige indsats.

Kilde: Grundfos - http://www.grundfos.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094