23948sdkhjf

Råvaremangel betyder prisstigninger

Stigende priser på råvarer giver stærkt stigende produktionsomkostninger hos de danske virksomheder, og det tvinger dem til at sende priserne i vejret.
I de seneste år har priserne på råvarer været under kolossalt pres, og blandt andet metalpriserne har nået rekordhøjder på grund af den globale vækst. Alt i alt vurderer Dansk Industri, at stigende metalpriser alene har kostet de danske virksomheder 10 mia. kr. i ekstra omkostninger. Derfor er mange virksomheder tvunget til at øge priserne. Det skriver EPN.

- I den sidste ende er der kun forbrugeren til at betale. Men samtidig ser vi også, at mange danske virksomheder arbejder på at producere billigere på andre områder. De sætter blandt andet ind på energiområdet, hvor de bliver bedre til at udnytte energiforbruget og dermed spare penge på den konto, beretter chefkonsulent i DI, Hans Uldall-Poulsen, til EPN.

Det er specielt efterspørgslen i folkerige lande som Kina og Indien, der har været med til at sende priserne i vejret. Hos DI vurderer man, at priserne vil fortsætte med at stige på kort sigt, mens de i løbet af 2008 og 2009 vil flade ud eller endda falde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094