23948sdkhjf

H2 Logic nomineret til Cleantech pris

H2 Logic A/S er sammen med tre andre virksomheder ud af 32 kandidater blevet nomineret til Vækstfondens Cleantech 2007 pris på 500.000 kr.
Den 2 mia. store nationale venturekapital fond, Vækstfonden, tog i begyndelsen af 2007 initiativ til stiftelsen af Cleantech Prisen efter at investeringsanalyser viste, at Danmark er i færd med at miste terræn indenfor miljø- og energiområdet, hvad angår andelen af ventureinvesteringer som tilgår området.

Forretningsplaner af høj kvalitet
32 danske virksomheder, heriblandt H2 Logic, indsendte en forretningsplan til Cleantech konkurrencen med frist den 1. oktober 2007. Det var dobbelt så mange, som Vækstfonden selv havde forventet på baggrund af tidligere analyser om vækstpotentialet for den danske Cleantech industri. Ifølge Vækstfonden var der tale om forretningsplaner af generel høj kvalitet, hvorfor det var en svær opgave at udvælge de fire virksomheder, der kunne fungere som forbilleder for andre danske Cleantech virksomheder.

Udvælgelsen af de fire nominerede virksomheder, heriblandt H2 Logic, skete af en international jury bestående af Mads Prebensen, Grundfos, Svend Licht, Novozymes, Even Bakke, BankInvest og Lydia Whyatt, Foursome, der er en toneangivende europæisk cleantech-investor samt Christian Motzfeldt, Vækstfonden, som formand.

De tre nominerede virksomheder foruden H2 Logic A/S er CoMeTas A/S, Gypsum Recycling International A/S og Wave Star Energy ApS.

Vinderen af Cleantech prisen på 0,5 millioner kr. offentliggøres ved et seminar i Vækstfonden den 14. november 2007.

Vil være i top 3
Ambitionen er, at H2 Logic i 2012 er blandt verdens top 3 producenter af brændselscelle hybridsystemer og hydrogen optankningsanlæg til gaffeltrucks og at selskabet har positioneret sig til andre køretøjsmarkeder der forventes kommercialiseret frem mod 2015.

H2 Logic planlægger en kommerciel markedsintroduktion til udvalgte gaffeltruck markedssegmenter allerede i 2010. Det samlede internationale potentielle marked for brændselsceller til gaffeltrucks udgør omkring 700.000 enheder årligt, hertil kommer et langsigtet potentiale på mere end 70 millioner enheder årligt til forskellige andre køretøjsmarkeder, herunder mindre bybiler og arbejdskøretøjer.

Kilde: H2 Logic - http://www.h2logic.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094