23948sdkhjf

FORCE og DELTA i nyt forskningsprojekt

Vi vælger i højere og højere grad produkter med vores sanser og følelser. Samtidig ved vi, at fejl og andre hændelser ofte sker, når man ikke har taget højde for den menneskelige faktor i sit design af system eller produkt. Nyt initiativ fra Videnskabsministeriet sætter mennesket i centrum.
Innovation skal ses i lyset af, at produkter, systemer og serviceydelser involverer såvel teknologi som mennesker. Derfor har Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) under Videnskabsministeriet valgt at støtte et nyt initiativ med 14 mio. kr.

Over de næste tre år skal GTS virksomhederne FORCE Technology og DELTA opbygge og formidle ny viden om betydningen af menneskelige sanser og faktorer. Initiativet skal sikre, at der bliver lettere adgang til nye services, metoder og designydelser på området.

Mennesker er afgørende for, om et produkt bliver en succes eller en fiasko – enten i købs- eller brugssituationen. Mange produktlanceringer slår fejl til trods for, at vi teknologisk set har øget vores forståelsesniveau og kunnen betragteligt.

- Vi kan populært sagt bygge alt – men har for lidt viden om, hvilke sanselige og følelsesmæssige forhold der bestemmer forbrugerens valg af produkt, udtaler chef for forretningsudvikling Thomas Bech Hansen fra DELTA.

Derfor vil projektet komme til at undersøge relationerne mellem brugerens oplevelser og de fysiske målinger – og udvide vores forståelse af samspillet mellem menneske og teknologi. FORCE Technology har gennem arbejdet med de menneskelige faktorer i blandt andet søfart kunnet konstatere, at samspillet mellem menneske og systemer ofte er meget komplekst.

- Vi ser typisk, at en utilsigtet hændelse eller et egentligt uheld sker som følge af, at en eller flere interaktioner mellem elementerne i et system svigter. Ofte har man ikke taget højde for den menneskelige faktor i fx design, procedurer eller i praktisk anvendelse. Et væsentligt element i den forbindelse er etablering af en dyb forståelse for menneskelige fejl, fortæller afdelingsleder Peter K. Sørensen fra FORCE Technology.

Projektet kaldet HINTLAB – Human INTeraction LAB – løftes i fællesskab mellem FORCE Technology og DELTA. Det løber over de næste tre år og vil blandt andet medføre, at der skabes nye aktivitetsområder i den eksisterende teknologiske service.

Se DELTAs profil på Electronic Supply.

Kilde: FORCE Technology - http://www.force.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172