23948sdkhjf

Energirigtige strømforsyningsløsninger fra RS Components

Som led i udviklingen til at blive industriens foretrukne elektronikleverandør, har RS nu lanceret over 700 nye strømforsyninger, som er nøje udvalgt i samarbejde med 17 førende producenter. Som en selvfølgelighed vil der findes mange energirigtige strømforsyningsløsninger i det nye sortiment.
Der er næsten 2,5 mia. produkter i anvendelse i USA, der indeholder strømforsyninger gennem hvilke, der flyder over 200 mia. kWt elektricitet om året eller omkring 6 % af landets samlede elektricitetsregning.

Mere effektivt design kunne reducere den energi med op til 20 % og derved spare 32 mia. kWt på årsbasis (svarende til syv store kraftværker), 2,5 milliarder dollars og nedsætte CO2-udslippet med mere en 24 mio. tons om året. Dette er gevinsten ved at forbedre energieffektiviteten i mange elektronikapplikationer. Ekstern lineære strømforsyninger anvendt som trådløse og mobiltelefon-opladere, videospil og trådløst værktøj etc. er kun 30-40 % effektive, og switch-mode strømforsyningerne i pc’er , fjernsyn, monitorer etc. har en effektivitet på 65-70 %.

Effektivitet af kritisk vigtighed
Den enorme vækst af elektronikudstyr betyder, at strømforsyninger vil gribe mere om sig over hele verden og dermed udgøre et kæmpe stort segment. Endvidere vil vækstens størrelse og tilsvarende vækst i strømforbruget til husholdningsapparater, såsom vaskemaskiner, køleskabe og opvaskemaskiner betyde, at det er ved at blive særdeles vigtigt at få iværksat en højeffektiv AC-til-DC konverteringsproces. Strømforsyningernes effektivitet vil derfor være af kritisk vigtighed for at kunne opnå en varig global vækst i den digitale økonomi med så minimal en miljøpåvirkning som mulig.

Direktiv om energieffektivitet
I øjeblikket har EU en frivillig forskrift vedrørende energieffektivitet for eksterne strømforsyninger, af hvilken underskriverne forpligter sig til at designe strømforsyninger eller komponenter, der minimerer energiforbruget i eksterne strømforsyninger.

EU Energy Using Products (EuP) direktivet blev imidlertid ophøjet til lov i England i august 2007 og søger at forbedre den miljømæssige ydeevne for en række elektriske og elektroniske produkter ved at sikre, at ressource-effektive foranstaltninger bliver indbygget i designet.

Selvom direktivet ikke foreskriver nogle specifikke betingelser, vil det helt klart gå på relevante produktegenskaber som energiforbrug, produktets levetid og bortskaffelse. Ved at vælge mere energieffektive strømforsyninger, såsom CEC, 80PLUS og ENERGYSTAR, vil man kunne opnå bedre EuP grad.

Læs mere på http://www.rsonline.dk
Se RS Components' profil på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11