23948sdkhjf

Hvilke virksomheder kan gøre København smartere

DELTA er på jagt efter sensorvirksomheder, der er klar til at udnytte mulighederne, som København tilbyder inden for udvikling af smart city-løsninger.
Teknologihuset DELTA, Dansk Elektronik Lys og Akustik, indleder et samarbejde med Copenhagen Solutions Lab, Københavns Kommunes nye bylaboratorium for den intelligente by. DELTA har fået til opgave at bringe danske virksomheder i spil for at løse sensorudfordringer i byen.

Målet er forbedringer i forhold til trafik, parkering, affald, forurening, skybrud og lignende udfordringer:

- Vi vil gerne i kontakt med firmaer, der vil være med til at løfte opgaverne. Og vi ved, at der er interesserede firmaer med den rette ekspertise. Vi har allerede øje på en række, som vi forventer, kunne være velegnede at få i spil. Men vi er altid interesseret i henvendelser fra andre, forklarer Johan Pedersen, Specialist i Energy Harvesting ved DELTA IdemoLab, til Electronic Supply.

Hjælper virksomheder og byen
Om baggrunden for samarbejdet uddyber
Fakta: Copenhagen Solutions Lab
Copenhagen Solutions Lab er det styrende organ for smart city-projekter på tværs af alle sektorer I København.

Copenhagen Solutions Lab vil stå I spidsen for at implementere innovation og smart city-udviklinger i samarbejde med relevante institutioner, virksomheder og borgerne.

Sensorer, der giver realtidsdata om forholdene i byen, og opbygning af en big data digital infrastrukturplatform med offentlig og privat data er blandt fokuspunkterne.
han, at Copenhagen Solutions Labs opgave er at stå for de smarte løsninger til byen og finde frem til, hvordan man kan optimere forskellige processer. DELTA har ekspertise med at hjælpe virksomheder med at udvikle ny teknologi, og har ad den vej stor aktivitet inden for trådløse teknologier og løsninger.

- Copenhagen Solutions Lab bruger København som et testområde for nye smart facility-løsninger. I den sammenhæng vil de gerne have flere virksomheder ind, mens vi ved DELTA gerne vil hjælpe virksomhederne, siger Johan Pedersen.

Selvom smart city-organet kun få måneder på bagen, ventes det at vokse yderligere. Allerede nu har DELTA også andre samarbejder med dem om fremtidige forskningsprojekter.

Fordi det hele er tidligt i projektet, er der heller ikke en fast deadline på de ønskede sensorprojekter endnu. Virksomhederne kan derfor selv være med til at præge projekterne, lyder det fra Johan Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079