23948sdkhjf

Produktudvikling sikrer Kamstrup rekord

Nyt rekordår for Kamstrup. Med et overskud på 260 mio. kr. før skat i 2014 hævede målerproducenten igen barren.
Fremgangen fortsætter for Kamstrup. Trods moderat vækst på de globale markeder for energi- og vandmålere, lykkedes det virksomheden at vinde yderligere markedsandele i en række lande i 2014.

Niveauet i både omsætning og indtjening er det højeste niveau i selskabets historie. Kamstrup oplevede en organisk vækst på 9 procent i forhold til 2013 til i alt 1.383 mio. kr. Mere markant var udviklingen i årets resultat før skat, som rundede 260 mio. kr. før skat.

Forklaringen bag de flotte tal ligger i høj grad i Kamstrupsinvesteringer i produktudvikling, hvor flere succesfulde produktlanceringer har forstærket virksomhedens globale position. Samtidig har virksomheden løbende investeret i en fortsat automatisering af produktionen og forbedret kvalitet, der har bidraget til det positive resultat.

- Vi har øget vores afsætning inden for alle  vores forretningsområder, og vi vokser især på de internationale vandmarkeder. Flere og flere vandværker har fået øjnene op for de store fordele som ligger i intelligent vandmåling, og vi har kunnet mærke en stigende interesse for vores vandløsninger igennem hele 2014, siger CEO Per Asmussen.

Frasalget af Kamstrups hollandske gasdivision har også bidraget til regnskabet. Dog ikke mere end at resultatet ville have været en ny rekord uden frasalget.

100 flere i 2015
På flere udenlandske markeder har Kamstrup oplevet tocifrede vækstrater, og virksomheden forventer at fortsætte med at vinde markedsandele i 2015. Fremgangen skal i høj grad ses i lyset af investeringer i produktudvikling samt i forstærkede salgs- og markedsføringsaktiviteter. Investeringen i medarbejderstaben fortsætter derfor, og ligesom Electronic Supply tidligere har kunnet fortælle , forventer Kamstrup at ansætte cirka 100 nye medarbejdere i 2015, hvoraf to tredjedel er stillinger relateret til produkt- og markedsudvikling.

- Vi forventer fortsat vækst i 2015 inden for alle forretningsområder og især på vores globale vandmarkeder. Vi forventer dog et lidt lavere resultat end i 2014, hvilket primært skyldes engangsindtægten på frasalget af vores hollandske gasdivision, samt de øgede investeringer til produkt- og markedsudvikling, udtaler Per Asmussen.

Læs hele Kamstrups 2014-årsrapport her på Electronic Supply.
Kommenter artiklen (1)
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079