23948sdkhjf

Ejendomssalg redder GPV-regnskab

En indtægt på 75 mio. kr. for salg af ejendomme gav plus på bundlinjen hos GPV Industri i andet halvår. Virksomheden er dog tvunget til at nedjustere forventningerne til årets resultat.
Første halvår 2007/08 viser et positivt primært driftsresultat på 1,4 mio. kr. mod et underskud på 3,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen er steget fra 540,6 mio. kr. i første halvår 2006/2007 til 618,6 mio. kr. i år. Resultatet før skat steg fra minus 17,2 mio. kr. til 59,5 mio. kr. Med i regnskabet er dog indtægter fra ejendomssalg på 74,9 mio. kr. Bag forbedringen ligger store forskelle i udviklingen i de tre divisioner.

GPV's Elektronik-division i Danmark, Schweiz og Thailand udvikler sig særdeles tilfredsstillende. Printkort-divisionens fabrik i Kina udvikler sig positivt i forhold til året før, mens fabrikkerne i Danmark er underskudsgivende som følge af lavere omsætning. GPV's Mekanik-divisions fabrikker i Norge og Thailand er overskudsgivende og følger de lagte planer, mens fabrikkerne i Danmark er underskudsgivende, primært som følge af en markant lavere dollarkurs og projektændringer inden for forsvars- og luftfartsområdet.

- Der har været en meget positiv udvikling i GPV's asiatiske virksomheder i det første halvår. Derfor er det meget kedeligt, at vi i øjeblikket er udsat for det massive fald i USD-kursen samtidig med, at der sker store ændringer i vores projekter inden for forsvar og luftfart. Vi har straks taget konsekvensen, men påregner, at vi gennem forhandling med vores amerikanske partnere inden for forsvar og luftfart kan få en fornuftig kompensation og vished for fremtiden. Samtidig tror vi på, at vores salgsindsats inden for printkort på de europæiske markeder vil give positive resultater for divisionen, udtaler administrerende direktør Jørgen K. Hansen.

Uden ændrede forhold i den resterende del af regnskabsåret forventer GPV nu et resultat før skat på ca. 60 mio. kr. mod tidligere ca. 100 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125