23948sdkhjf

DTU skal levere rumteknologi for millioner

Danmarks Rumcenter har modtaget kæmpeordre på levering af rumeffekter til international satellitmission.
For tre år siden blev satellitmissionen Swarm, der er ledet af Danmarks Rumcenter (DRC), udvalgt til opsendelse af Det Europæiske Rumagentur (ESA) i 2010. DTU har nu også fået kontrakten på at bygge de vigtigste måleinstrumenter på Swarm: vektormagnetometer og stjernekompasset, der skal bestemme magnetometrenes orientering i rummet.

Formålet er at øge vores viden om jordens magnetfelt. Det har indbragt professor i rumfart John Leif Jørgensen den største ordre nogensinde – et to-cifret millionbeløb.

- Vi har leveret kompasset til stort set alle rumfartsnationer, og store firmaer har kopieret konceptet. Men i stedet for at patentere har vi speedet produktudviklingen op, så vores kompas i dag er ti år foran konkurrenternes, siger John Leif Jørgensen.

Han har da også modtaget mange anerkendelser for stjernekompasset. Sidst i 2004 da NASA ved en højtidelighed på DTU overrakte ham og hans forskergruppe en pris for ”excellent performance” i design og udvikling af to stjernekompasser til en amerikansk mission, GRACE, der måler jordens tyngdefelt.

Kilde: DTU - http://www.dtu.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094