23948sdkhjf

Året der gik – et efterår uden de store storme

De fleste af de danske virksomheder buldrer stadig derudaf, mens enkelte gik imod strømmen og skabte negative overskrifter.
Den største bombe sprang allerede 1. oktober, da BB Electronics annoncerede, at man ville lukke koncernens fabrik i Sønderborg – en beslutning der berørte 140 medarbejdere ( BB Electronics vil lukke fabrik i Sønderborg ).
Det var også medarbejderne, der stod for skud hos en århusiansk computerforhandler, der reagerede prompte på en strejke på virksomhedens lager. En robot-løsning blev nemlig udset til at erstatte de strejkende medarbejdere ( Robot erstatter 18 strejkende arbejdere ).

Mere stilfærdigt gik det for sig hos Terma, der endelig fik hul på bylden i det amerikanske Joint Strike Fighter-projekt, som Lystrup-virksomheden satser hårdt på. I december tikkede den første egentlige ordre nemlig ind hos Terma efter lang tids venten ( Amerikansk ordre til Terma ).

Til gengæld var der fart på i Ballerup, hvor HP Elektronik-Montage blev udnævnt til gazellevirksomhed af Børsen, og dermed fik beviset for, at man hører til blandt landets hurtigst voksende virksomheder ( HP Elektronik-Montage sprinter derudaf ).

Vækst har man også store ambitioner om hos PR Electronics på Djursland. I hvert fald lyder den ambitiøse plan fra virksomhedens administrerende direktør, at PR Electronics skal fordobles i de kommende fire år ( PR Electronics vil fordoble omsætningen ).

En fordobling af omsætningen bliver det nok ikke til foreløbig hos RTX Telecom, der på trods af en optimistisk start på året endnu engang måtte fremlægge et regnskab med ildrøde tal ( Stadig røde tal hos RTX ).

Røde tal var der ikke fare for hos B&O, men ikke desto mindre forlangte en tidligere gruppe af amerikanske forhandlere erstatning på et tocifret millionbeløb af Struer-virksomheden, fordi de følte, de blev vildledt, da de startede B&O-butikker ”overthere” ( Amerikansk retssag kan koste B&O millioner ).

I nabobyen Skive var der dog penge at spare for Flextronics, hvor en ny lovende coating til printproduktionen viste sig så effektiv, at der kunne spares millioner i produktionen ( Test af nanocoatings hos Flextronics i Skive en succes ).

2007 blev et år med mange historier fra den danske elektronikindustri. Electronic Supply ønsker sine læsere en glædelig jul og et godt nytår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094