23948sdkhjf

Dansk Industri spår ti år med lav vækst

Fremtiden ser ikke længere så lys ud for danske virksomheder. Stigende råvarepriser, pressede valutakurser og mangel på arbejdskraft sætter en stopper for virksomhedernes vækst.
De dystre udmeldinger kommer fra Dansk Industri, der spår, at de næste 10 år kommer til at blive præget af den lave økonomiske vækst. Det skriver Børsen.

- Der er ikke udsigt til højere vækst i dansk økonomi de næste mange år, fordi virksomhederne ikke kan skaffe hænder nok til at øge produktionen. Derfor er vi nødt til at indstille os på en tiårs periode med lavvækst i niveauet 1,5 % årligt, indtil efterlønsalderen nedsættes, udtaler Klaus Rasmussen, cheføkonom fra Dansk Industri, til Børsen.

Forventningerne bygger på en undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut, hvor 800 danske virksomheder med en omsætning på mere end 50 mio. kr. er blevet spurgt om deres forventninger til fremtiden. Her svarede 66,5 %, at de regner med et højere salg i 2008. Det er væsentligt lavere end sidste år, hvor tallet var 75,3 %. Også forventningerne til driftsindtjeningen er faldet kraftigt. Sidste år forventede 68 % en højere driftsindtjening. Nu er tallet 55,4 %.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079