23948sdkhjf

Amerikanske forskere vil stoppe selvantændelser i batterier

En gruppe forskere fra Illinois Institute of Technology i Chicago og Argonne National Laboratory er i gang med at udvikle et mere brand- og eksplosionssikkert lithium-ion batteri.
Hvert år koster det elektronikproducenterne uhyrlige summer, når hele serier af produkter skal tilbagekaldes, fordi det genopladelige batteri umotiveret bryder i brand. Ifølge Ingeniøren og Chemical & Engineering News har eksperterne endnu ingen forklaring på, hvorfor brandene og eksplosionerne sker, men en gruppe amerikanske forskere mener, at være godt på vej med en løsning.

En amerikansk kemiprofessor hævder, at fejlen skyldes mikroskopiske metalpartikler, der gennemborer den tynde membram, som adskiller batteriets katode og anode. Dermed kan elektroderne komme i direkte kontakt med hinanden, hvilket fører til kortslutning og en voldsom varmeproduktion.

Netop derfor arbejder de amerikanske forskere med at erstatte de normale stoffer i anoden og katoden med nye. Hidtil har forskningsresultaterne været gode, og amerikanerne regner med at kunne fremstille det mest sikre lithium-batteri til dato.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078