23948sdkhjf

Thrane & Thrane scorer 90 mio. på rationalisering

I forbindelse med den fortsatte optimering af aktiviteterne i koncernen efter akkvisitionen af Thrane Thrane Norge har det danske moderselskab fundet synergier på yderligere 90 mio. kr. ved at samle aktiviteterne i Danmark og Norge.
De samlede synergier ved at samle aktiviteterne i Danmark udgør således 140 mio. kr. mod tidligere udmeldte 50 mio. kr., hvilket indebærer en væsentlig forbedring af koncernens langsigtede lønsomhed. Aktiviteterne i datterselskabet i Norge vil derfor blive afviklet over en periode på ca. 15 måneder. Thrane & Thrane har aktuelt ca. 130 medarbejdere i Norge.

Alle aktiviteter i Norge forbundet med produktudvikling, supply chain, salg, service og administration bliver afviklet. Dette arbejde sættes i gang straks og ventes afsluttet i løbet af de kommende ca. seks måneder. Aktiviteterne i systemafdelingen i Norge vil blive afviklet inden udgangen af det kommende regnskabsår, som slutter 30. april 2009.

Baggrunden for afviklingen er først og fremmest et ønske om at nedbringe koncernens samlede omkostninger. Thrane & Thrane har haft stigende omsætning i de senere år, men som følge af en bredere udviklings- og salgsindsats er omkostningerne steget relativt mere end omsætningen.

De samlede omkostninger i forbindelse med afviklingen, herunder fratrædelsesomkostninger, ventes at udgøre i størrelsesordenen 120 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125