23948sdkhjf

To bejlere tilbage til fremtidens danske kampfly

Gruppen bag Eurofighter meddelte i sidste uge det danske forsvar, at man ikke ønsker at deltage i kapløbet om at levere erstatningsfly, når F16 skal udfases.
Dette betyder, at der i realiteten kun er to udbydere tilbage i opløbet om levering af fly for 30-40 milliarder kroner - nemlig Saab med Gripen og Lockheed Martin med Joint Strike Fighter. Som bekendt betyder store forsvarsindkøb også store ordrer og samarbejdsmuligheder for danske industrivirksomheder, og her arbejder Saab ihærdigt for allerede nu at samle tilstrækkeligt med underleverandører.

Mange virksomheder er gået med i GripenDKteam, og allerede nu er der indgået en række memorandum of understanding (MOU), som sikrer medlemmerne store millionordrer, såfremt Gripen bliver valgt. Derudover er der knyttet tætte kontakter til andre divisioner i Saab.

AJ Industri har påbegyndt samarbejde med Saab
Bent Thomsen fra AJ Industri A/S i Nyborg, som er medlem af GripenDKteam, fortæller, at de har været glade for medlemskabet, som har bragt dem i tæt kontakt med Saab, ikke kun den division som fremstiller Gripen, men også andre divisioner og underleverandører til Saab. Bent Thomsen fortæller, at det er klart, at omfanget af samarbejdet bliver langt større, såfremt Danmark vælger Gripen.

AJ Industri har underskrevet Letter of intent (LOI) med Saab om ordrer til en værdi af 100 mio. kr., såfremt det bliver Gripen, der bliver valgt.

GripenDKteam er en åben forening, hvor man kan søge medlemskab, og foreningens styrekomité ser gerne flere danske virksomheder som medlemmer. Det endelige medlemskab vedtages af styregruppen ud fra en vurdering af, om virksomheden har potentiale til at få udbytte af medlemskabet. Foreningens sekretariat varetages af Center for Underleverandører.

Kilde: Center for Underleverandører - http://www.underlev.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094