23948sdkhjf

Aalborg Universitet skal udvikle fremtidens indlejrede systemer

Et nyt AAU-ledet, europæisk forskningsprojekt skal hjælpe med til at udvikle fremtidens intelligente apparater. Quasimodo-projektet holder opstartsmøde på Aalborg Universitet tirsdag og onsdag i denne uge, hvor 30 ledende europæiske forskere inden for området deltager.
Indlejrede systemer er betegnelsen for intelligente, computerstyrede mekaniske apparater, og et nyt europæisk projekt på dette område skal øge den danske og europæiske konkurrencedygtighed. I dag - og i endnu højere grad i fremtiden - indbygges intelligens via computersystemer i alt fra vaskemaskiner og blodtryksmålere til klimastyringsanlæg, biler og satellitter. Det er kombinationen af mekanik, computerelektronik og en enorm portion software, der gør apparaterne ”intelligente”, men samtidig utroligt komplekse og svære at udvikle.

Udviklingsingeniørernes værktøjskasse skal derfor fyldes op med avancerede teknikker og værktøjer til analyse, design, programmering og afprøvning. Dette skal sikre, at systemerne kan udvikles, så de fungerer fejlfrit og har præcist den rette kapacitet, samt at de bliver prisbillige at producere og udvikle. Det er netop denne værktøjskasse, som Quasimodo-projektet forsker i og skal hjælpe med til at udvikle.

- Vi opfatter det som en stor anerkendelse af den banebrydende forskning, som foretages på Center for Indlejrede Software Systemer, CISS, og på Institut for Datalogi, at vi har fået projektet i hus, og har fået det ansvarsfulde hverv at står for ledelsen, siger professor Kim G. Larsen fra Aalborg Universitet.

- Den store interesse for deltagelse i mødet af topforskere vidner om, at det er et vigtigt og fagligt interessant projekt at deltage i, påpeger han.

Hovedsigtet med Quasimodo er at øge konkurrencedygtigheden hos danske og europæiske virksomheder, der udvikler indlejrede systemer. Man forventer, at markedet for indlejrede systemet vokser fra 279 milliarder kroner i 2004 til 536 milliarder i 2009.

Kilde: Aalborg Universitet http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125