23948sdkhjf

Danmark kan miste milliardordrer på kampfly

Hvis politikerne tøver alt for meget med beslutningen om at udskifte de danske F16-fly, kan det koste ordrer i milliardklassen for den danske forsvarsindustri.
Selv om feltet af mulige kandidater til fremtidens danske kampfly nu er reduceret til svenske Gripen og amerikanske Joint Strike Fighter, betyder det ikke, at en beslutning er lige om hjørnet. Forsvarskommisionen har bebudet nye undersøgelser af Danmarks behov, og det får nu forsvarsindustriens brancheorganisation til at advare om, at den megen tøven kan koste ordrer hos branchens virksomheder. Det skriver Børsen.

- Vi støtter, at politikerne undersøger sagen grundigt, inden der træffes et valg. For det er en stor beslutning for Danmark. Men vi håber, at beslutningsprocessen ikke varer for længe. For så risikerer forsvarsindustrien at blive hægtet helt af, forklarer Jens Maalø, formand for forsvarsindustriens brancheorganisation under DI, FAD og administrerende direktør hos Terma, til Børsen.

Forsvarskommisionen vil ifølge formand Hans Hækkerup først gennemføre en grundig vurdering af de opgaver, det danske forsvar vil komme til at stå over for i fremtiden. Først derefter vil man vurdere, om der skal købes nye kampfly, og om alle de eksisterende skal udskiftes på en gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109