23948sdkhjf

Vestas mister markedsandele i USA

GE Energy lægger afstand til konkurrenterne på det amerikanske marked. Danske Vestas er et af de selskaber, der taber markedsandele til det amerikanske selskab.
Ifølge Børsen havde Vestas i alt en andel på 18,2 % af det samlede amerikanske marked sidste år, og dermed er der langt op til GE Energy, der har 44,7 % af markedet. For Vestas er der tale om en på papiret kraftig tilbagegang på hele 9 procentpoint fra 2006. Med til historien hører dog, at der har været en kraftig vækst på det amerikanske marked, og at Vestas derfor har overgået de budgetterede mål i USA. Aktieanalysechef Stephen Rammer fra Alm. Brand Henton ser dog kritisk på Vestas’ præstation i USA.

- Man kan ikke kun måle på realiserede projekter, men skal også tage højde for projekter i pipelinen. Når det er sagt, så er Vestas' markedsandel noget lavere end forventet. Og det er helt klart, at GE har styrket sin position på det amerikanske marked, forklarer han til Børsen.

Samlet set er investeringerne i amerikansk vindenergi vokset med ca. 45 % i 2007. Vestas installerede totalt 953 MW i USA i 2007.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109