23948sdkhjf

Iværksætterlysten falder

Færre danskere regner med at kaste sig ud i livet som selvstændig på trods af, at der er sat flere politiske tiltag i søen til at øge iværksætterlysten.
Ifølge Børsen viser nye tal fra Global Entrepreneurship Monitor, at danskernes iværksætterlyst er stærkt faldende. I perioden 2003-2007 har der ellers været et klart stigende antal danskere, der forventer eller er i gang med at starte virksomhed, men den tendens er nu vendt.

- Der er tegn i horisonten på, at iværksætteriet går lidt ned i fart i den kommende tid. De økonomiske indikatorer viser tegn på en opbremsning, og det gør nok folk lidt bange. Vi ved fra tidligere, at det får folk til at udskyde eller droppe drømmen om at starte selv og i stedet holde fast i tilværelsen som lønmodtager, udtaler lektor Thomas Schøtt, der har bidraget til GEM-rapporten.

Rapporten omhandler en række europæiske lande, og samlet set ender Danmark på en midterplacering, blandt andet overgået af vores nordiske broderfolk fra Norge, Finland og Island.

For direktør i dansk iværksætterforening, Susanne Kaufmann, er tallene bekymrende læsning. Hun hæfter sig ved, at nedadgående økonomiske konjunkturer ikke i sig selv bør få iværksætterlysten til at mindskes, og hvis Danmark for alvor vil markere sig som iværksætternation, skal vi også kunne notere fremgang i iværksætteriet i nedgangstider.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098