23948sdkhjf

Danmarks største forskerpris til DTU-nanoforsker

Professor Anja Boisen, Institut for Mikro- og Nanoteknologi, Danmarks Tekniske Universitet modtog onsdag den 23. januar 2008 Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning.
Forskerprisen er på kr. 2.500.000 og tildeles Anja Boisen for hendes pionerindsats inden for det nanoteknologiske forskningsområde, især i forbindelse med fremstilling og karakterisering af måleprober.

Anja Boisen har forestået udviklingen af måleprober til en lang række praktiske og videnskabelige formål. Måleproberne er baseret på meget præcise målinger af mikro- og nanobjælkers udbøjning. De benyttes inden for vidt forskellige vigtige anvendelsesområder såsom massebestemmelse med meget stor præcision, detektion af kemiske og eksplosive gasser samt karakterisering af fx DNA.

Anja Boisen og den af hende opbyggede forskningsgruppe har med stor dygtighed kunnet udvikle og karakterisere vidt forskellige sensortyper i en kombination, som kræver stor faglig bredde og teknisk indsigt. I de seneste år har forskningen været centreret inden for områder som nanomekanik, nanobioteknologi og fremstilling af nye nano-materialer. Anja Boisens banebrydende forskningsindsats har været af stor betydning for Danmarks internationale position inden for nanoteknologi.

Kilde: DTU - http://www.dtu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094