23948sdkhjf

Tysk delstat kræver støtte tilbage fra Nokia

Efter at man i sidste måned besluttede at lukke en fabrik i Bochum har finske Nokia nu modtaget et krav fra delstaten Nordrhein Westphalen om tilbagebetaling af millionstøtte.
Støtten blev udbetalt til Nokia tilbage i 1999, da man udbyggede fabrikken i Bochum. Hos Nokia stiller man sig uforstående over for tyskernes krav og hævder i den forbindelse, at man mere end rigeligt har opfyldt de krav, der blev opstillet til gengæld for støtten.

- Nokia har ikke alene opfyldt aftalen, men overgået den. Siden 1999 har Nokia investeret mere end 350 mio. euro i fabrikken i Bochum, langt over det beløb, der blev fastsat i aftalen. Siden 1999 har Nokia modtaget subsidier via NRW Bank på totalt 41,3 mio. euro. Derfor overstiger Nokias investeringer i fabrikken klart den sum, der er modtaget fra myndighederne, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge aftalen skulle Nokia ansætte minimum 2.860 medarbejdere på den tyske fabrik, og finnerne hævder, at det gennemsnitlige antal ansatte siden 2001 har været ca. 3.200.

Kilde: Nokia - http://www.nokia.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093