23948sdkhjf

Størrelsen betyder noget

Hvis man ikke har millioner af kroner til en storstilet rekrutteringskampagne, kan det være svært at tiltrække medarbejdere. Det har man måttet sande hos netværksspecialisten ICCC.
Endnu er der ikke blevet sagt nej til ordrer hos ICCC i Ballerup, men det har krævet kreativ tænkning at få enderne til at hænge sammen. Modsat de store konkurrenter har administrerende direktør Leif Rasmussen ikke mange millioner at poste i en hvervekampagne, og derfor rammer mangelen på specielt kvalificerede udviklere hårdt.

- Hidtil har vi løst problemerne ved at rokere lidt rundt på ordrerne, men det er klart, at det ikke fungerer i længden. Det betyder jo en ringere service for vores kunder, hvis de skal vente længere på ordrerne. Indtil nu har vi ikke decideret været nødt til at sige nej til ordrer, men det har da medført forskydninger i leveringen. Og det er jo et problem, fordi to af de allervigtigste parametre, som vi bliver vurderet på lige nu, er kapacitet og leveringstid, konstaterer han.

Masser af ordrer
Det er ellers ikke ordrerne, der mangler hos Ballerup-virksomheden. Senest har man hentet en stor udviklingsordre fra LM Ericsson, og netop den slags ordrer sætter et øget pres på behovet for at rekruttere nye civilingeniører – og her betyder størrelsen ofte noget for de nyuddannede.

- Mange vil gerne arbejde i større firmaer. Det tager tid for det lille firma at argumentere for, at det også er en attraktiv arbejdsplads, og det bunder måske nok i fordomme. Derfor har vi også taget fat i uddannelsesinstitutionerne – det vil primært sige DTU – for at vise, at mindre firmaer også er interessante, forklarer Leif Rasmussen, der mener, at det er et generelt problem for de mindre virksomheder at skaffe arbejdskraft, fordi de ikke har de samme ressourcer som de store.

Ingen problemer hos de store
- Jeg ved fra BEC, der er en af de store konkurrenter, at de for nylig har brugt en masse ressourcer på en markedsføringskampagne, og de har ikke haft problemer med at finde de rette medarbejdere.

Hos ICCC har man dog også søgt alternative løsninger. For eksempel har man forsøgt sig med udenlandske medarbejdere – blandt andet fra Ukraine, men det tiltag var ikke nogen succes, så derfor er jagten atter henlagt til Danmark.

- Alternativt kunne vi indgå i samarbejder med konsulenthuse, men det er vi ikke interesseret i på langt sigt. På kort sigt er det en udmærket løsning, men på langt sigt bliver det ganske enkelt for dyrt, og vi vil også gerne have de kompetencer her i huset, konkluderer Leif Rasmussen.
Læs mere om: ICCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078