23948sdkhjf

Siemens støtter talentfulde studerende

En gruppe nanoteknologistuderende fra Aalborg Universitet får nu mulighed for at købe nyt udstyr til eksperimenter, der er med til at skabe grundlag for nye effektive lyskilder
Hvert år uddeler Siemensfonden legater til studerende på Aalborg Universitet, som har brug for økonomisk støtte til eksamensprojekter, indkøb af særligt udstyr, rejser og lignende. Fredag eftermiddag bliver legaterne uddelt, og i år er det blandt andet to talentfulde og idérige studerende fra Institut for Fysik & Nanoteknologi, der får glæde af håndsrækningen fra Siemensfonden.

Jesper Gadegård og Thøger Kari Jensen arbejder sammen med Martin Professional A/S, som fremstiller lysudstyr til scenebrug og koncerter. Jesper og Thøger er med til – ud fra en nanoteknologisk vinkel – at udvikle nye systemer, så traditionelle lyskilder kan erstattes af nye, smarte, effektive og miljøvenlige lysdioder. Som studerende på et relativt ungt studium under konstant udvikling har de i visse situationer måttet skabe alternative løsninger på praktiske problemer, som det eksisterende laboratorieudstyr ikke har kunnet hjælpe med.

Et vigtigt punkt er, at lyset fra mange lysdioder skal samles og styres, og kernen i Jesper Gadegård og Thøger Kari Jensens løsning er ved hjælp af nanoteknologiske metoder at fremstille særlige optiske gitre, hvor linjerne blot er ganske få mikrometer brede. De to studerende har opnået stor ekspertise i fremstilling af disse gitre, men af hensyn til deres fortsatte arbejde er det nødvendigt med udstyr, der kan måle, om gitrene fungerer som forventet og formår at samle lyset i en stråle som ønsket. Med hjælpen fra Siemensfonden får de studerende og deres institut nu mulighed for at anskaffe sig et goniometer og tre rotationsbænke til næsten 28.000 kroner.

Kilde: Aalborg Universitet http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125