23948sdkhjf

Scandinavian Avionics og Integra i joint venture

Ny joint venture-virksomhed bliver test- og vedligeholdelsescenter for droner i UAS Test Center Denmark i Odense.
Scandinavian Avionics (SA) og ingeniørvirksomheden Integra Consult går sammen om en ny joint venture, der skal fungere som test- og vedligeholdelsescenter for droner og UAV’er.

Den nye virksomhed flytter ind i UAS Test Center Denmarks lokaler i HC Andersens Lufthavn i Odense.

Formålet med den nye fælles virksomhed er at have faciliteter til at udføre test og vedligehold samt at modificere UAV’erne efter behov. Både statslige og civile operatører ventes at blive kunder. Det nye joint venture sigter mod at levere den fulde pakke til slutbrugeren, som ønsker at anvende professionelle UAV’er.

Klar arbejdsdeling
- Det der sker i opstarten fra Scandinavian Avionics side er, at der bliver sendt en tekniker, som primært kommer til at stå for det, fra Billund til Letland. Her bliver han trænet på UAVFactory, som er første droner, der er arbejde omkring, forklarer marketing manager ved Scandinavian Avionics, Anne Grauslund Hansen, til Electronic Supply.

SA skal blandt andet bidrage med sikkerhedsgodkendelser, certificeringer samt installering af flyelektronik og andet udstyr.

Integra bidrager bl.a. med operation af droner, valg af sensorer, dialog med Trafikstyrelsen (godkendelser). Integra undersøger endvidere muligheden for at få fast tilladelse til at flyve Beyond Line of Sight inter-nationalt.

Opgave nummer et er i hus
Den første opgave som SA og Integra har i støbeskeen omhandler Aarhus Universitet, der i forbindelse med etableringen af Villum Research Station på Station Nord i Grønland skal operere UAV’er i forsk-ningsprojekter. Her skal en Penguin B fra UAVFactory installeres med sensorer og andet udstyr.

Offentliggørelsen af den nye joint venture virksomhed sker på torsdag den 23. april, i forbindelse med “Kick-off Conference - Commercial Possibilities in UAS” som afholdes af CenSec og Inno-Pro, i HC Andersens Lufthavn i Odense. Her vil være både nationale og internationale aktører tilstede som eksempelvis Boeing og Airbus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109