23948sdkhjf

Joint Strike Fighter er lukket land for danske SMV’er

Amerikanske Lockheed Martin har allerede underleverandørerne på plads til færdigudviklingen af Joint Strike Fighter-projektet. Det betyder, at kun ganske få danske virksomheder skal regne med ordrer af betydning.
Ifølge Ingeniøren oplyste konsortiet bag Joint Strike Fighter, med Lockheed Martin i spidsen, at man nu har fundet de underleverandører, man vil bruge til udviklingen af kampflyet. Hvis Folketinget beslutter sig for at investere i det amerikanske fly, skal danske virksomheder derfor ikke regne med at få ordrer af betydning.

Som situationen ser ud lige nu, er der kun fire danske virksomheder, der har en realistisk chance for at få ordrer; GPV, Terma, Systemantic og Maersk Sealand. De fire har nemlig støttet og arbejdet med projektet gennem længere tid.

- Små og mellemstore virksomheder får intet ud af JSF. Det er for svært, for dyrt, og vi får absolut ingen indflydelse. De, der orker, kan måske få en mindre produktionsordre, forklarer Niels Immerkjær, der er administrerende direktør i Advanced Composites Engineering, til Ingeniøren.

Han bakkes blandt andet op af Søren E. Petersen, administrerende direktør i Danish Aerotech og Christian Bjørnskov, nationaløkonom og lektor ved Aarhus School of Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082