23948sdkhjf

Spår fortsat vækst i dansk medicoindustri

Brancheorganisationen Medicoindustrien regner med, at den danske del af industrien vil vokse i de kommende år på trods af konkurrence fra Kina og USA.
Medicoindustrien i Danmark oplever i disse år ganske pæne vækstrater. I 2005 omsatte branchen for 38,9 mia. kr., og det tal blev øget til 40,8 mia. kr. i 2006. Og hos brancheforeningen Medicoindustrien regner man ikke med, at væksten stopper her, selv om der er økonomisk afmatning at spore på flere markeder. Det skriver Børsen.

- Medicoindustrien er en vækstbranche. Den præsterer vækst, der ligger højere end gennemsnittet, og det er blandt andet, fordi sundhedsområdet globalt er i vækst, forklarer Jens Kristian Gøtrik, direktør i Medicoindustrien, til Børsen.

I dag henter medicoindustrien 85 % af sin omsætning i Europa, USA og Japan, og dermed er der stort vækstpotentiale blandt de resterende 15 %. Til gengæld ser Jens Kristian Gøtrik også trusler ude i fremtiden. De kommer blandt andet fra Kina, der viser sig stadig bedre til at producere den samme teknik til en langt lavere pris, men også fra USA der har en tendens til at vise en højere innovationsevne end Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078