23948sdkhjf

Små virksomheder bruger ikke udenlandske underleverandører

Kun ganske få af de mindre danske produktionsvirksomheder regner med at øge brugen af udenlandske underleverandører i 2008.
Det viser en ny undersøgelse lavet af Ingeniørforeningens Lederpanel. Her har man spurgt 569 små og mellemstore danske virksomheder, og af de virksomheder, der har under 10 ansatte, svarede blot 14 %, at de vil øge brugen af udenlandske underleverandører i 2008. Det skriver Erhvervsbladet.

I gruppen af virksomheder mellem 10 og 49 ansatte svarede 20 %, at de vil bruge flere udenlandske underleverandører, mens tallet i gruppen over 250 ansatte er 40 %. Dermed viser undersøgelsen en klar tendens til, at mindre virksomheder afskriver de udenlandske underleverandører.

- Små virksomheder er sjældent gearet til at handle i udlandet. Derfor kan jeg kun bekræfte, at små og mellemstore virksomheder som regel samarbejder med danske virksomheder. Det handler om at fremstille mindre serier med korte leveringsfrister. Derfor kan det ikke betale sig at få det lavet i udlandet, så jeg opfatter det som udtryk for godt købmandskab, udtaler Ole Simmelholt, økonomikonsulent i DS Håndværk & Industri, på baggrund af undersøgelsen til Erhvervsbladet.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063