23948sdkhjf

GN Store Nord-regnskab: Et begivenhedsrigt år

Torsdag satte GN Store Nord punktum for et vanskeligt år, da man fremlagde regnskab for 2007. Det mislykkede salg af ReSound forventes også at påvirke indeværende regnskabsår.
Omsætningen endte på 5,981 mia. kr., hvilket var en klar tilbagegang fra 2006, hvor koncernen omsatte for 6,766 mia. kr. Driftsresultatet endte på 403 mio. kr. mod 452 mio. kr. i 2006. Resultatet af den primære drift blev på 230 mio. kr.

Både i GN ReSound og GN Netcom oplevede man faldende omsætning og faldende driftsresultat.

- Nedgangen i forretningsaktiviteterne er naturligvis stærkt utilfredsstillende. GN Netcom fokuserede på omstrukturering af hele forretningen i stedet for på vækst, hvor især Mobile headset oplevede et markant omsætningsfald, der hovedsageligt skyldtes en kraftig nedgang i antallet af solgte headset til en større mobiltelefonproducent. På grund af salgsprocessen var situationen det meste af året usikker for GN ReSound, og den langstrakte salgsproces medførte faldende omsætning i tredje og fjerde kvartal 2007, skriver virksomheden i sin årsrapport.

I 2008 regner ledelsen med, at GN Netcom atter vil opleve vækst. I alt regner man med en omsætning på 2,8 mia. kr. og et driftsresultat eksklusive engangsomkostninger på 125-175 mio. kr. for datterselskabet. I alt regner man med en organisk vækst på 5 %.

Lidt vanskeligere ser det ud i GN ReSound, hvor det mislykkede salg til Sonova stadig forventes at præge udviklingen. Her regner man med en flad organisk vækst. Omsætningen forventes at ende på 3 mia. kr., og driftsresultat eksklusive engangsomkostninger på 250-300 mio. kr.

- Således forventes et samlet EBITA for GN eksklusive engangsomkostninger på ca. 350-450 mio. kr., og på ca. 275-375 mio. kr. inklusive engangsomkostninger, skriver virksomheden.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096