23948sdkhjf

Hørebranche søger ørenlyd

Med 3.000 ansatte og milliardomsætning er de tre høreapparatvirksomheder Widex, Oticon og GN Resound helt fremme i skoen, når det gælder eksport af højteknologiske produkter. Men den enestående position er truet.
Sådan lød budskabet, da de tre nordsjællandske virksomheder i går holdt valgmøde i utide med deltagelse af udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og erhvervsordfører Joachim B. Olsen (LA). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Branchen står over for en tredobbelt udfordring i form af udhuling af hjemmemarkedet, et højt omkostningsniveau og mangel på kvalificerede lærlinge og faglærte.

- Vi er trængte på hjemmemarkedet, hvor det offentlige fokuserer meget stramt på prisen. Det gør, at vi ikke kan få testet ny teknologi på hjemmebanen, før vi går på eksportmarkederne.

Samtidig har vores udenlandske konkurrenter 15-35 procent lavere personskatter og 10 procent lavere virksomhedsskatter end os, siger adm. direktør Jørgen Jensen, Widex, der efterlyser en gennemgribende reform af ungdomsuddannelserne.

- Alt for mange vælger gymnasiet frem for erhvervsuddannelserne. Når vi søger en værktøjsmager, får vi i snit én ansøgning til et meget attraktivt fagligt job, og det er slet ikke nok, siger han.

De tre virksomheder er kommet med en række forslag til, hvordan man i samarbejde med det offentlige kan styrke sektoren.

/Ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11