23948sdkhjf

- Vi flytter aldrig fra Odense

Gibotech holder fast i Odense og det berigende robot-økosystem i byen. Dog kan nye afdelinger i udlandet være vejen til øget eksport.
Hos automatiseringseksperten Gibotech kan man tydeligt mærke de positive vinde, der blæser over den fynske robotindustri.

Succeshistorier og rosende omtale skaber en optimistisk stemning helt fra manden på gulvet til ledelsesgangen. Samtidig øger det interessen for robotindustrien og Odense blandt potentielle medarbejdere og unge, der skal løfte industrien i fremtiden, lyder det fra Gibotechs direktør Henrik Anker.

Økosystemet, robotfirmaerne i Odense indgår i, får i Henrik Ankers optik også et løft med det nyligt lancerede Odense Robotics. Netværket vil skabe et bedre kendskab virksomhederne imellem, danne grundlag for udveksling af idéer og samarbejder på et andet niveau end i dag. Og samarbejde med lokale underleverandører gør Gibotech meget ud af, understreger direktøren:

- Det er let at gå ned ad vejen og tage en snak med en leverandør, hvis der er noget der ikke fungerer som det skal. Så kan man hurtigt få afklaret om der er noget galt med leverancen, eller om det er os, der gør det helt forkert, siger Henrik Anker til Electronic Supply og stiller det overfor de problemer, der potentielt kan være med at sende en ordre til og fra en partner i England, Tjekkiet eller et helt tredje sted.

Nye afdelinger skal løfte eksporten
I det nyligt præsenterede årsregnskab kunne Gibotech - for tredje år i træk - fremvise fremgang på bundlinjen. Men nationalt salg er ikke nok til at indfri automatiseringsfirmaets mål:

- Eksportandelen skal op, for Danmark er bare ikke nok for en virksomhed som os, og det er bare bedst at være repræsenteret i det bestemte land man vil have fat i, siger Henrik Anker og præsenterer tanker om mulige nye afdelinger i udlandet.

Eksporten kan også blive hjulpet på vej af den gentagelseseffekt, der er ved at lave mange ens projekter og systemer. Det gælder blandt andet på hospitalsområdet, som Gibotech satser mere på med forretningsgrenen Gibocare. Under det navn ligger blandt andet levering af en sterilcentral til Gentofte Hospital. Et anlæg der har fået pæn bevågenhed.

- Gentofteanlægget er set af folk fra hele verden, som har været omkring hospitalet. Det er rigtig god reklame, siger Henrik Anker.

Altid i Odense
Trods behovet for mere eksport og udenlandske afdelinger, som yderligere vækst givetvis kræver, er der ikke udsigt til, at Gibotech forlader Odense. Slet ikke.

- Vi forlader aldrig Odense, slår Henrik Anker fast og uddyber, at der ud over det vigtige økosystem af virksomheder, der gensidigt styrker hinanden, er store ressourcer at trække på i Forskerparken, Syddansk Universitet og resten af vidensmiljøet i og omkring byen.

Bag tankerne om mulighederne i Odense ligger også klare holdninger til medarbejderens betydning:

- De ansatte er dem, der laver omsætningen og overskuddet, lyder det klart fra Henrik Anker. Og direktøren har noget at have ordene i.

Virksomheden har både en elev og en lærling tilknyttet, og når det er muligt også praktikanter. Og der er altid plads til at hjælpe folk, der af forskellige årsager er faldet udenfor arbejdsmarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109