23948sdkhjf

Europas største robotkonference kommer til Odense

Det danske robotmiljø får et globalt udstillingsvindue, når European Robotics Forum i 2023 finder sted i Odense

Universal Robots var endnu ikke solgt for milliarder til amerikanske Teradyne, og andre fynske robotfirmaer som On Robot og Mobile Industrial Robots slet ikke stiftet. Det var status, sidst der var europæisk topmøde for robotfolk i Odense tilbage i 2012.

Nu vender European Robotics Forum med deltagelse af op mod 800 roboteksperter så retur til Odense og Danmark. Syddansk Universitet har trukket konferencen til Odense med lokal opbakning fra Odense Kommunes Invest in Odense, den danske robotklynge Odense Robotics og Teknologisk Institut, som arrangerede konferencen i Odense i 2012.

Nyheden blev afsløret onsdag aften i Rotterdam, hvor Universitet i Twente er værter for dette års European Robotics Forum, der er den største robotkonference i Europa.

Globalt netværk

Her deltager også en delegation fra partnerskabet bag næste års danske udgave med Syddansk Universitet i front. Professor Christian Schlette fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU glæder sig over, at det store globale netværksmøde rykker til Odense i 2023.

- Vi er meget glade for, at European Robotics Forum er tilbage i Odense efter 11 år. Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet er et af de stiftende medlemmer af euRobotics. Et afgørende element i opbygningen af et stærkt internationalt netværk på tværs af det europæiske robotsamfund er muligheden for at mødes. ERF føles altid mere som en familiesammenkomst frem for en konference, og vi ser frem til at have vores mangeårige partnere og venner på besøg - samt give unge talenter mulighed for at opleve fællesskabet, siger SDU-professoren, som er formel vært ved og har spillet en vigtig rolle i at få ERF tilbage til Odense.

Han blev i øvrigt valgt ind i bestyrelsen hos netop euRobotics i løbet af ugen.

Efter planen bliver koncerthuset Odeon centrum for konferencen, når forskere, udviklere, direktører og beslutningstagere diskuterer aktuelle tendenser og nye løsninger indenfor robotinnovation og kunstig intelligens den 14.-16. marts 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094