23948sdkhjf

GPV nedjusterer

Tredje kvartal endte med et stort minus på bundlinjen hos GPV Industri, og det får nu koncernen til at halvere forventningerne til året som helhed.
Der har i tredje kvartal været store forskelle i udviklingen i virksomhedens tre divisioner. Elektronik-divisionen udvikler sig meget tilfredsstillende, mens Mekanik-divisionen har udfordringer grundet den lave dollarkurs og manglende rentabilitet i de forsvarsrelaterede projekter. Printkort-divisionens fabrik i Kina udvikler sig positivt i forhold til året før, mens fabrikkerne i Danmark har et lavere aktivitetsniveau.

I alt gav tredje kvartal en omsætning på 290,9 mio. kr. og der var dermed tale om en fremgang på mere end 30 mio. kr. i forhold til tredje kvartal 2006/2007. Resultatet før skat endte med et minus på 12,3 mio. kr. mod 3,4 mio. kr. året før.

- Jeg er tilfreds med, at det går godt på vores elektronik-fabrikker i såvel Danmark som i udlandet. Men vi har dog to væsentlige udfordringer - den ene er vores mekanik-aktiviteter, koncentreret om én fabrik, og den anden er vores printkort-aktiviteter i Danmark. Vi gennemgår i øjeblikket samtlige forhold i virksomheden, og vi vil i forbindelse med årsrapporten for 2007/2008 fremlægge, hvordan vi vurderer det fremtidige forretningsgrundlag, og hvordan vi vil gribe 2008/2009 an. Fokus vil være på at forbedre vores frie cash flow samt på at styrke en af de væsentligste konkurrenceparametre som underleverandør – Service Excellence, udtaler administrerende direktør Bo Lybæk.

På basis af udviklingen i regnskabsårets første ni måneder forventes nu et resultat før skat på 30-35 mio. kr. mod tidligere ca. 60 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079