23948sdkhjf

Ny dansk alliance med amerikansk topuniversitet

Dansk forskning træder nu ind i en af verdens førende alliancer for forskning og udvikling. Dermed er døren åben for et samarbejde med udenlandske topforskere.
Videnskabsministeriet har indgået en partnerskabsaftale med forskningsnetværket CITRIS (Center for Information Technology in the Interest of Society). Flagskibet er UC Berkley i Californien, der er udråbt som et af verdens bedste universiteter.

Netværket har fokus på it, energi samt nano- og bioteknologi og omfatter forskergrupper i verdensklasse samt nogle af Silicon Valleys største it-virksomheder.

– Det er afgørende for kvaliteten i dansk forskning, at der er direkte adgang til udenlandske netværk i verdensklasse. Jeg håber derfor, at de danske universiteter vil benytte sig af dette nye springbræt, siger videnskabsminister Helge Sander.

Aftalen følges op med fælles konferencer og gæsteophold i Californien for danske forskere. CITRIS har desuden valgt at afholde deres årlige europæiske konference i København i juni 2008 under titlen "Innovation in Climate and Energy".

I efteråret indgik Videnskabsministeriet en lignende partnerskabsaftale med forskningscenteret H-STAR ved Stanford University. Aftalen har allerede resulteret i tilsagn om danske forskerophold på det anerkendte universitet.

I januar blev der underskrevet en samarbejdsaftale med Japan Science and Technology Agensy (JST). Aftalen lægger op til tre dansk-japanske samarbejdsprojekter allerede i år inden for life sciences.

Kilde: Videnskabsministeriet - http://www.videnskabsministeriet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109