23948sdkhjf

B&O nedjusterer igen

For anden gang inden for få måneder er B&O kommet med en nedjustering af forventningerne til årets regnskab.
Denne gang er det en vanskelig markedssituation, der er den væsentligste årsag til nedjusteringen. Markedsudviklingen i både USA og på flere europæiske markeder har præget store dele af branchen negativt, og generelt oplever B&O detailhandelen som meget uforudsigelig i øjeblikket.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde fredag den 14. marts 2008 har koncernens bestyrelse derfor besluttet at nedjustere forventningerne til regnskabsåret 2007/08.

Nu regner man med en omsætning i niveauet 4,250-4,350 mia. kr. og et resultat før skat på 200-250 mio. kr. Resultatet før skat er dog påvirket af engangsomkostninger og negativ ændring i nettoeffekten af aktiveringer på samlet 70 millioner mio. kr.

Seneste nedjustering kom fra Struer-virksomheden i januar, hvor man også oplyste, at decembersalget for A/V-produkter havde skuffet. I januar så udviklingen imidlertid ud til igen at have stabiliseret sig med en omsætning på niveau med det foregående år, hvorimod februar ligesom december udviste en markant tilbagegang.

Samlet set har de europæiske markeder vist omsætningstilbagegang i tredje kvartal. Især udviklingen på koncernens tre største markeder, Danmark, Storbritannien og Tyskland har været skuffende, mens salgsudviklingen i Asien og på Expansion Markets (blandt andet Rusland) fortsat er positiv.

Marts måned - og dermed starten på fjerde kvartal - indikerer, at koncernens A/V-forretning omsætningsmæssigt kommer til at ligge lidt under sidste års niveau i resten af regnskabsåret.

Salget inden for forretningsområderne Automotive (lydsystemer til biler) og Enterprise (salg til hoteller) udvikler sig fortsat tilfredsstillende.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133