23948sdkhjf

B&O-profil fylder 75: Direktørjob var som et kærlighedsforhold

Han stod i spidsen for en af Danmarks mest kendte virksomheder igennem ti år og vendte underskud til overskud på et kritisk tidspunkt i virksomhedens historie.

Men direktørjobbet i B&O var ikke uden omkostninger på privatfronten, har han fortalt åbent om.

Onsdag den 4. maj fylder tidligere administrerende direktør Anders Knutsen 75 år.

I starten af 1990'erne var afgrunden faretruende tæt på for Struer-virksomheden, som er kendt for fjernsyn og stereoanlæg i luksusprisklassen.

Men det lykkedes B&O's ledelse med den administrerende direktør Anders Knutsen i front at vende virksomheden.

- Mange har i tidens løb hævdet, at følelserne hos de mest involverede i denne visionære vestjyske virksomhed til forveksling ligner kærlighed, og at adskillige går rundt derude med et smertefuldt brud i bagagen, stadig ulykkeligt forelskede.

Sådan lød det ifølge Berlingske i bogen "Pris og Poesi", som han skrev sammen med sin daværende hustru, B&O's tidligere kommunikationschef Helle Katholm Knutsen.

For Anders Knutsen blev det et kærlighedsforhold til B&O med både op- og nedture.

Han forlod B&O i 2001 efter sammenlagt 27 års ansættelse og med mere end ti år i direktørsædet.

Og det var en nøje overvejet beslutning, at han selv trak stikket, har Anders Knutsen fortalt om blandt andet i bogen "Veje ud af magten".

Det skete efter et forløb med mentor og erhvervsfilosof Mogens Stiller Kjærgaard, som fik topchefen til at se indad og reflektere over sit liv.

- Jeg indså, at hvis jeg ikke havde B&O, ville jeg drikke mig ihjel i rødvin. Det eneste, der reelt havde indhold i mit liv på det tidspunkt, var virksomheden. Uden den havde jeg intet andet på dagsordenen, lød det i bogen.

For topjobbet havde sine omkostninger. Topchefen havde dengang blandt andet to skilsmisser i bagagen, fortalte han i bogen.

Efter han trådte tilbage i 2001 som 53-årig, havde han samlet mere end 20 bestyrelsesposter, herunder formandskab i Danisco og handelshøjskolen CBS. Han var også formand for Danmarks Erhvervsråd i en periode.

Anders Knutsen har tilbragt meget tid i Frankrig, hvor han ejede et hus sammen med sin tidligere kone.

Anders Knutsen er i dag gift med Annamarie Amdisen.

/ritzau/

Læs mere om: b&o
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157