23948sdkhjf

B&O køber B&O for 300.000 kroner

En helt særlig samling af Bang & Olufsens produkter har skiftet ejer. For et vindende bud på 300.000 kroner lander samlingen "hjemme" hos producenten B&O. Det skriver TV MidtVest.

Den pensionerede Grundfos-direktør Kim Klastrup har brugt 50 år på at opbygge samlingen, der tæller 200 produkter og etablerede siden museet Beomus i Ebeltoft. 

Det var således lidt af et livsværk, der skiftede ejer på Campen Auktioner forleden. Og hos Bang & Olufsen er det en samling, der fuldender virksomhedens egen samling, der ikke var komplet.

- Det er produkter, der er samlet op fra 1925 og frem til 2005, så det er over en lang årrække. Og på den front har vi simpelthen ikke fået lagt til side henover årene, og vi har også givet en masse væk. Men nu havde vi muligheden for at få dem på plads i vores egen samling, så det er vi så glade for, siger Martin Skov, der er vicedirektør i Bang & Olufsen.

Kim Klastrup har samlet B&O-anlæg i mere end 50 år. Det hele startede i 1968, da han fik sin første grammofon i konfirmationsgave, en brugt Beogram 1000. Snart efter købte han også en Beomaster 1000. Hvert tredje år blev anlægget skiftet ud og i 1995 begyndte han systematisk at købe apparater på auktioner og hos private.

På grund af fremskreden Parkinson sygdom, så valgte Kim Klastrup altså at skille sig af med samlingen.

Det var museumsejerens store ønske, at samlingen gik under hammeren på en og samme gang, så samlingen ville forblive komplet.

Læs mere om: b&o
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125