23948sdkhjf

Hardware-konkurrence kører igen

Pitch, øl og iværksættere skød Danish Tech Challenge 2015 i gang. 20 start-ups deltager i 2015-udgaven af accelerator-pragrammet.
Danish Tech Challenge 2015, som er Danmarks eneste accelerator-program for hardware-start ups, blev i fredags skudt i gang med pitch, øl og de 20 nye, deltagende start-ups.

I august flytter virksomhederne ind i Scion DTU’s iværksættermiljø, og i de efterfølgende fire måneder skal de igennem et intensivt vækstforløb, som bliver tilpasset den enkelte virksomhed. I januar kåres vinderen af Danish Tech Challenge 2015, som sammen med æren får tildelt 500.000.

Danish Tech Challenge er et partnerskab mellem Industriens Fond og forskerparken Scion DTU.

Læs mere om Danish Tech Challenge her

De 20 virksomheder i Danish Tech Challenge 2015 er:
Alubond
Virksomheden har udviklet en ny sammenføjningsteknologi til strømførende kabler. Løsningen er mere fleksibel, robust og tidsbesparende i forhold til eksisterende løsninger, samtidig med at den elektriske modstand i sammenføjningen minimeres.

Boss & Bo
Boss & Bo ApS udvikler et automatisk overvågningssystem, som giver landmanden mulighed for intensiv overvågning af farende søer på en omkostningseffektiv måde.

Copac
Copac bygger et kompakt ånde-analyse apparat baseret på sensorteknologi.

Expilcit
Explicit har udviklet to luftbårne løsninger til inspektion af skibenes røgfaner: Selvstyrende ‘snifferdroner’ og en målekasse til simpel montering på en helikopter. Teknologien er modulær og kan også bruges til andre former for kortlægning af gasser, partikler og andre luftparametre.

Fluidan
Fridolin Okkels (CTO) har gennem sin forskning på DTU opfundet og patenteret en ny teknologi, RheoStream, som gør det muligt at overvåge flydeegenskaber i industrielle processer online i realtid.

GlycoSpot
GlycoSpots enzyme aktivitetscreenings kit tager hand om et kendt problem og betegens som en game changer inden for opdagelse, kommerciel udnyttelse og kvalitetskontrol af enzymer.

Intelligent Marking
Projektet omhandler udarbejdelsen af verdens første fuldautomatiske markeringsrobot til anvendelse på alle baneanlæg, hvor linemarking er en nødvendighed. Konceptet er opbygget omkring en ny udnyttelse af GPS-teknologien.

LSW Medical
Den stigende population af hjertepatienter øger presset på hospitaler verden over til at diagnosticere hurtigere, bedre og billigere. LSW Medical udvikler et automatiseret ”vandsystem”, der producerer radioaktive vand og automatisk injicerer det i patienten på PET scannerens leje.

MASH BioTech
MASH Biotechs pyrolytiske løsning vil give rensningsanlæg mulighed for at reducere udledningen med 20 procent ved at omdanne det til bio-olie og bio-kul, som kan sælges.

MEQU
Mequ har lavet en portabel væskevarmer, som kan varme blod/væske op til behandling af traumepatienter. Produktet består af 2 devices: et batteri, som giver strøm til varmeapparatet og en varmedel som varmer væsken op.

Neurescue
Neurescue udvikler en ny type medicinsk redskab til behandling af hjertestop. Målet er en ny platform til behandlingsmetoder for paramedicinere, sygeplejersker og læger.

PlastiSens
PlastiSens tilbyder et patenteret sensorsystem, der opfanger antibiotikarester i mælk. Redskabet giver kvalitative resultater på under et minut og skal dække en bred vifte af forskellige antibiotikatyper.

PyroGas
Projektets formål er at udvikle en ny teknologi, der ændrer spildevandsslam fra at være et problem til at være en nyttig ressource. Ved hjælp af damptørring og pyrolyse nyttiggøres slammets energiindhold og restprodukterne vil bestå af biokoks og termisk energi.

SafetyTherm
SafetyTherm vil udvikle en røgalarm med en sensor, som kan genkende personer selv hvis de ligger stille under f.eks. dyner. Systemet skal give indsatslederen et klart signal om, hvilke rum der stadig indeholder personer og dermed hvor redningen skal prioriteres.

SENS Innovation
Virksomheden har udviklet en tynd og fleksibel elektronisk sensor, der kan klistres på huden som et plaster, og måle fysisk dagligdags-aktivitet døgnet rundt uden at forstyrre.

SHUTE Sensing Solution
SHUTE vil udvikle et optisk fiber sensorsystem til havbrug. Systemet giver mulighed for overvågning i realtid, dokumentering af skader på materiel o.l. der giver mulighed for at reducere omkostninger til vedligeholdelse af materialet.

SIREN
SIREN udvikler en temperaturmålende sok, som advarer om fodsår, der plager diabetespatienter.

Spaceinvader
Paller der ikke kan stables er årsag til elendig udnyttelse af lastrum indenfor transport- og logistikbranchen. Spaceinvaders løsning er et fleksibelt og mobilt pallestativ, der gør det muligt at stable de lavtlæssede paller i flere lag, både på lagerterminal, gaffeltruck og lastbil.

Spiio
Spiio Leaf er en slags digital finger, gartnerne altid har siddende i plantens jord. Den måler lysintensitet, temperatur, jord- og luftfugtighed hele døgnet, så gartneren kan følge sine planter online og behøver kun at køre ud til planterne, når de har brug for det.

VasDeBlock
VasDeBlock er et medical device, som blokerer sædlederen. Der opsættes og kan fjernes ved en endoskopisk procedure. Devicet indeholder hverken hormoner eller sæddræbende kemikalier.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844